Eller gider Mersin’e biz gideriz tersine.

Eller gider Mersin’e biz gideriz tersine.

Gaziantep’te bir ilk ‘koruk ekşisi’
 
40 çeşit üzümün yetiştiği, 10 yıllık bilenen tarihinde üzüm ve zeytin bahçeleri ile ünlü (ilize ) Kilis te üzüm ve bağcılık bitirilmeye çalışılıyor.
 
Kilis Suma fabrikasını yıkmak için uğraşır iken Gastronomi şehri Gaziantep’in İslahiye ilçesi; biber, üzüm, pamuk ve çeşitli sebzelerden sonra şimdi de koruk ekşisi ile tanınmaya başladı. İlçede yıllardır üzüm yetiştirilen bağlar bu yıl koruğu ile hem üreticiye, hem ülke ekonomisine katkı vermeye başladı. İlçede olgunlaşmadan toplanan üzümler önce danelerine ayrılıyor, daha sonra özel bir makine da suyu ve posası ayrılıyor. Elde edilen koruk (olgunlaşmamış üzüm) suları, kaynatıldıktan sonra ise şişeleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in projesi olan ve yörenin çeşitli ürünlerinin satıldığı Mutfak Sanatları Merkezlerinde (MSM) satışa sunuluyor. Şu an için kilosu 3 TL eden koruk üzümün, işlendikten sonra ekşi hali ile ise raflarda kilogram fiyatı 30 TL’den satışa sunuluyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?