KİLİS DEVLET HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
Kilis Devlet Hastanesinde İlk gerçekleştirilerek Kapalı AORT Anevrizması Ameliyatı yapıldı.
Hizmet kalitesini son dönemlerde yükselten ve hastaların il dışına sevk olmadan Kilis’te tedavi olmaları için tüm imkânlarını kullananmaya çalışan Kilis Devlet Hastanesinde, ilk kez kapalı AORT anevrizması ameliyatı yapıldı.
Kilis devlet hastanesi kalp damar cerrahisi hekimleri Opr. Dr. Vecih Keklik ve Opr. Dr. Haluk M. Özgöz tarafından 67 yaşındaki hastaya Kilis’ de ilk kez kapalı aort anevriması (karın ana atardamarında baloncuk) ameliyatı uygulandı. Başarılı bir ameliyat sonrası sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.
Dr. Vecih Keklik ve Dr. Haluk Özgöz ameliyatla ilgili şunları söyledi:
‘’Hastamızın karın ana atardamarında baloncuk olduğu saptandı. Bu hastalık çok sinsi ve tehlikeli bir hastalıktır. Baloncuğun patlaması halinde hasta ani şekilde hayatını kaybedebilirdi. Hastanın ek hastalıkları olduğu için açık ameliyatın çok riskli olduğuna karar verildi. Bunun üzerine kasıktan giriş yapılarak kapalı yolla karındaki baloncuğun onarımı yapıldı. ‘’