İçeriğe geç

Belin Ne Demek Tdk

Eski Türkçede belin ne demek?

Belin isminin anlamı: Kafası karışık.

Belis ne demek TDK?

Belis bir Türk ismidir ve “aşkın ilk meyvesi” anlamına gelir. Belis ne anlama gelir? Olağanüstü güzel anlamına gelir. Türk kökenli olan Belis ismi, son zamanların en popüler kız isimlerinden biridir.

Belle ne demek TDK?

Azerbaycan Türkçesinde “ezberlemek” fiili “1. açıklamak, aydınlatmak, bilmek, 2. belirlemek, akılda tutmak, 3. amaçlamak” anlamlarında kullanılır ve buradan hareketle “ezberlemek” fiili türemiştir (ATS I, s. 115).

Bela ne demek TDK?

Belâ kelimesinin Arapça kökenli olduğu Türkçe sözlükte tespit edildikten sonra anlamları şöyle sıralanmıştır: 1- İçinden çıkılması güç, rahatsız edici durum. 2- Büyük zarar ve acıya sebep olan olay veya kişi.

Belin farklı anlamı nedir?

Bel, şunlara atıfta bulunabilir: Bel, insan vücudunun göğüs ve karın ile sırt ve kalçalar arasındaki daha dar bölümüdür. Bel, Babil dininde çeşitli tanrılara verilen unvandır.

Belin ingilizce ne demek?

“waist” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 32 sonuç “waist i.”

Belin ne demek anlamı nedir?

Fransızca Kökeni: Belin ismi Fransızca kökenlidir ve genellikle “güzel” veya “hoş” anlamına gelir. Bu anlam, ismi taşıyan kişinin estetik ve zarif bir yapıya sahip olduğunu gösterir. Fransızca “belle” kelimesi de güzellik anlamına gelir ve Belin ismi de bu kelimeyle ilişkilidir.

Beliz Kürtçe isim mi?

Beliz ismi aslen Türkçe’dir. Özellikle Yeşilçam döneminden günümüze kadar pek çok ünlü ismin Beliz olduğu bilinmektedir. Narin ve hoş telaffuzuyla Türkçe’deki en güzel isimlerden biridir.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Ake ne demek TDK?

v.); Kırgızca: ake ~ eke 1. baba. 2. (bazı bölgelerde) ata.

Bele’nin anlamı nedir?

Bele- – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe belē – “1. “çamur veya boya ile sürmek, sıvamak, sürmek, 2. sarmak” fiilinden türemiştir. Eski Türkçe fiilinin iki anlamı arasındaki ilişki açık değildir. Belek ismi yalnızca günümüzdeki Türkçe “kundaklamak” anlamında kullanılmaktadır.

Ceddi ala ne demek?

Bu kelimenin en eski anlamı “ceddi ala” (köken, asıl) idi.

Kalu ne demek?

Kalu kelimesi tam anlamıyla “çok eski zamanlardan beri” anlamına gelir. Sufilere göre, insanın acı çekmesinin temel nedeni Kalu Bela’dan ayrılması ve dünyadaki varlığıdır.

Sındır ne demek?

Sındır kelimesinin şu açıklamaları vardır: Yenilmek, mağlup olmak, kırılmak, dağılmak, bozulmak, Sındır’ın yaptığı iş veya durum. Sındı kelimesi makas anlamına gelir.

62 ne demek anlamı?

+62 ülke kodlu numarayı internette aradığımda bu numaranın Endonezya’ya ait olduğunu öğrendim. Bu ülkeyle kişisel veya ticari hiçbir ilişkim yok. Bu durum beni oldukça endişelendirdi. Numara ve mesajı gönderen mesaj tarafımca engellendi.

Belin ismi Türkçe mi?

Fransızca kökenli: Belin ismi Fransızca kökenli olup genel olarak “güzel” veya “hoş” anlamına gelir.

Berin ne demek?

(Farsça berín) Çok yüce, ulu, mükemmel, her şeye kadir olan: “Kasr-i berin.” Her sabah (Tevfik Fikret) sırtındaki tabağa / A lemah inerdi. [Bugün kadın ismi olarak Berrin olarak kullanılmaktadır.]

Belin kaç tane anlamı var?

Bel kelimesi eş anlamlıdır çünkü birden fazla anlamda kullanılır. İnsanlarda, bir kemer veya kuşak bağlanan vücut ile karın arasındaki yere bel denir. Farsça kökenli olan miyan kelimesi hem bel hem de orta anlamına gelir. Hayvanların kuyruk ile omuzları arasındaki kısma bel denir.

Eski dilde leb ne demek?

Leb-değmez, harf oyunlarına dayanan bir edebî sanat olup, içerisinde hurûf-ı şeeviyye, yani dudak ve dış dudak ünsüzleri (b, p, m, v, f) bulunmayan kelimelerle yazılan şiirlere verilen addır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Çarşı Escort